İLKÖĞRETİM HAFTASI

'' İnsan eğitimle doğmaz ama eğitimle gelişir.''

Okulumuz da Eylül ayının üçüncü haftasında İlköğretim haftası kutlaması yapılmıştır.

21.09.2023 151

21-09-202321-09-202321-09-202321-09-202321-09-202321-09-2023

İlköğretim temel öğrenimdir. Okulların açıldığı hafta ilköğretim okullarımızda İlköğretim Haftası olarak kutlanır. Okullarımızda törenler düzenlenir. Hayatta başarılı olmanın yolu okumayı ve yazmayı öğrenmekten geçer. Çünkü bilmediklerimizin çoğunu okuyarak öğreniriz. İlköğretim, bize hayat boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temelinin atıldığı dönemdir. İlköğretimin gerek toplum gerekse birey için ne kadar önemli olduğunu bilen Atatürk, Cumhuriyet’in ilanından sonra ilk iş olarak harf devrimini gerçekleştirmiştir. Okunması ve yazılması oldukça zor olan Arap alfabesi yerine bugün kullandığımız Latin alfabesini getirerek ülkemizdeki okuma-yazma bilenlerin sayısının giderek artmasını sağlamıştır.

İlköğretim haftası, her yıl okulun açıldığı ilk hafta yani eylül ayının 3. haftası kutlanıyor. Okulların açılmasıyla birlikte yurt çapında İlköğretim Haftası olarak kutlanılır. İlköğretim Haftası içinde eğitim ve öğretimle ilgili ilköğretim öğrencilerine etkinlik sunulur.

İlköğretim Haftası'nda çevremize okuma-yazmanın ne kadar önemli ve değerli olduğunu anlatmalıyız.

Adres:
ORTAKLAR KÖYÜ KÖYÜN KENDISI KÜME EVLERİ ORTAKLAR KÖYÜ ILKOKULU ORTAOKULU BLOK NO 96 DERECİK / HAKKARİ